Personer på rad lerklingar en tegelvägg

Kurs: Lerklining

OBS! Kursen är fullbokad! Vill du stå på reservplats kontakta Kjell Taawo.
Vi blandar olika typer av lerbruk och putsar med olika tekniker. Vi går också igenom lerputsade ytors betydelse för inomhusklimat och värmelagring.

Under två dagar blandar vi olika typer av lerbruk, lerklinar väggar och slutför ett lergolv. Lerklining är en traditionell metod att med lerbruk putsa innerväggar för att vindtäta och få en slät yta inför målning och tapetsering. Lerbruk är värmelagrande och därför mycket bra att kombinera med golv- och väggvärme. Vi kommer att blanda olika typer av lerbruk, gå igenom lerputsade ytors betydelse för inomhusklimatet och putsa med olika tekniker. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Kursledare är  Johannes Riesterer, lerbyggare och Kjell Taawo, byggnadsantikvarie.
Johannes Riesterer, ursprungligen tysk möbelsnickare som 1993 kom till Sverige, hamnade på en kurs i lerbygge och är sedan dess ohjälpligt fast i lerbruket. Förutom att vara en av Sveriges absolut mest erfarna lerbyggare, med otaliga nybyggnads- och renoveringsprojekt, är Johannes även ugnsmurarmästare med mästarbrev från Finland och specialiserad på massugnar. Johannes arbetar med lerbygge och ugnsmurning i det egna företaget Eld och Lera och är även en frekvent anlitad kursledare och föredragshållare.

Kostnad

Ordinarie: 2 000 SEK
Medlem: 1 900 SEK

Anmälan

Sista dag för anmälan och biljettköp är 1 juni 2023.

Datum:

Lördag 17 jun - Söndag 18 jun 2023

Plats:

Torpet Öster Femöre, Oxelösund

Tid:

Lördag och söndag kl. 9-17

17 jun