Glasburkar med pulverfärger i gula och gröna kulörer.

Traditionellt måleri – Hållbart och miljösmart

Linoljefärg, limfärg och slamfärg är tre vanliga traditionella färgtyper som har använts i hundratals år. Vi lär oss om olika bindemedel och pigment, blandar linoljefärg och limfärg, kokar rödfärg, provstryker och provar olika måleritekniker.

En kurs för dig som vill veta mer om traditionellt måleri! Målet är att du ska lära dig om färghistoria, beståndsdelar och egenskaper av linoljefärg, slamfärg, limfärg och äggoljetempera. Under två dagar lär vi oss mer om historiska bindemedel och pigment, blandar färg, provar olika färger och måleritekniker. Vi pratar om färdigställande av ytor inför målning, samt hur du tvättar och tar hand om dina penslar så att de varar i många år. Verktyg finns att låna. Inga förkunskaper krävs.

Information om kursledaren 

Kursledare är Thomas Lundqvist, målarmästare som har ägnat sitt yrkesliv åt historiskt byggnadsmåleri i kulturhistoriska miljöer. Han har arbetat med kyrkor och byggnadsminnen, allt ifrån slott till kojor. Thomas har egen firma och kursen hålls i Thomas verkstad, där han även renoverar och målar fönster.

Kostnad

Ordinarie: 1900 kr
Medlemmar i Svenska Byggnadsvårdsföreningen: 1800 kr

Anmälan 

Du anmäler dig genom att köpa en biljett till kursen i vår webbutik senast 5 november 2021.

Datum:

Lördag 20 nov - Söndag 21 nov 2021

Plats:

Syrtorp 1, Tunaberg, söder om Nyköping

Tid:

Lördag 9-17
Söndag 9-17

20 nov