En man täljer

Kurs: tälj en fågel

Lär dig tälja en fågel av Nicke som handleder med stor erfarenhet av att både studera och tälja fåglar olika former. Du kommer arbeta i träslaget lind med främst täljkniv men även med andra skärande verktyg. Det är bra om du någon erfarenhet av att tälja innan.

En kurs för dig med någon vana i att tälja med kniv och yxa. Kursen hålls hemma i Nicke Helldorffs verkstad. Du kommer få en genomgång av bra täljgrepp och säkert hanterande av skärande verktyg. Nicke, som är erfaren fågelskådare och pedagog kommer handleda dig hur du skär och täljer fram vald fågelart av träslaget lind. Det används av många bildhuggare/ träsnidare då det är mjukt samt relativt homogent och därför lämpar sig väl att skära precisa former av. Under kursen kommer det också bli en genomgång om målning.

Information om kursledaren

Kursledare är Nicke Helldorff slöjdare från Näshulta, nära östra Hjälmaren. Nicke har slöjdat och täljt fåglar professionellt i många år och är en van handledare. Med erfarenhet som lärare på Naturskolan i Eskilstuna och ett livslångt fågelintresse, där ringmärkning har gett många tillfällen att studera fåglars former och färger, har Nicke goda baskunskaper att tälja fram och forma sina fåglar. Många av hans fåglar används i undervisning på skolor men syns också på många utställningar och konstgallerier. Läs om Nicke på Hand och Tanke

Kostnad

Ordinarie: 1 050 SEK
Medlem i Sörmlands Hemslöjdsförening: 850 SEK
Ungdom 16-25 år: 600 SEK

Kursavgiften inkluderar materialkostnad och en enklare lunch.

Anmälan

Sista dag för anmälan och biljettköp: 14 mars 2022.

 Alla museets slöjdkurser arrangeras i samarbete med Hemslöjdsföreningen Sörmland och Hemslöjdens kurser.

Datum:

Lördag 2 apr 2022

Plats:

Nicke Helldorffs verkstad, Alphyddan, Vidåsen, Västra Näshulta

Tid:

Lördag kl 9.30-16.30

2 apr