museibyggnaden utifrån

Sörmlands museums nya hus invigdes i november 2018.

Länsmuseichef /verksamhetschef sökes till Sörmlands museum

Vill du bidra till vår vision att "Vidga vyer och väcka engagemang"?

Om oss

Sörmlands museum är ett regionalt museum – ett länsmuseum - med verksamhet i hela Sörmland. Med historia, konst och slöjd vill vi vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Verksamheten rymmer allt från utställningar inne, ute och på webben, pedagogiska program och kurser, workshops, rådgivning och kulturmiljöuppdrag till insamling, dokumentation och öppna samlingar. Sörmlands museum har Region Sörmland som huvudman och ingår, som en av sex självständiga och samarbetande enheter, i förvaltningen Kultur & Utbildning Sörmland. Museet styrs politiskt genom nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet, Region Sörmland. Sörmlands museums magasin/arkiv, kontor, utställningslokaler och produktionslokaler finns i Nyköping men är verksamt i hela länet.

Dina arbetsuppgifter

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret över så väl den verksamhetsgemensamma ekonomin, organisation, arbetsmiljö, kompetensförsörjning som den konstnärliga ledningen och kvalitetsarbetet. Du arbetar aktivt för att stärka muséets varumärke och förankring både i och utanför regionen och sätter tydliga mål och strategier för verksamhetens utveckling och daglig drift. Din roll är både strategisk och operativ och till din hjälp har du en ledningsgrupp med 8 enhetschefer för tema: slöjd, kulturmiljöer, konst, teknik, administration, kommunikation, mathantverk och samlingar. Du har också stöd från enheterna kommunikation, administrativ samordning och teknikstöd. Totalt består verksamheten av 55 medarbetare.

Organisatoriskt är du underställd kultur- och utbildningschefen, och deltar i verksamhetsområdets gemensamma arbete i ledningsgrupp, politiska sammanhang, och regionala samt nationella uppgifter.

Din kompetens

Vi söker dig med erfarenhet från en ledarposition där du med gott resultat har lett en verksamhet genom andra chefer. Du har ett coachande förhållningsätt och en naturlig förmåga att skapa delaktighet och engagemang för gemensamma mål och visioner. Ett krav är att du besitter en bred kunskap inom kulturområdet förvärvad genom relevant utbildning på högskole- eller universitetsnivå och/eller genom arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.

Vi söker dig som har förmågan att sätta struktur, organisera, följa upp och prioritera i en kreativ och idérik miljö. Vårt nyinvigda museum innebär både möjligheter och utmaningar och vi vill att du som verksamhetschef ska ha förmågan att tänka långsiktigt och planera strategiskt för verksamhetens utveckling. Du ser till helheten och har förståelse för utmaningarna att leda och navigera vår verksamhet i en föränderlig omvärld. Vi förutsätter att du kan kommunicera obehindrat i svenska och engelska i både tal och skrift. Har du erfarenhet från att arbeta i en politisk styrd verksamhet är detta en merit. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av:

Kultur- och utbildningschef Mikael Palo, 070-518 72 42, mikael.palo@regionsormland.se

Fackliga företrädare: Karin Edlund, karin.edlund@regionsormland.se, 076-721 91 11, semester v 28-32.

Kari Arnekleiv, kari.arnekleiv@regionsormland.se, 073-866 58 28, semester v 27-30.

Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Under semester kontakt DIK centralt, se www.dik.se

Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Kom och jobba hos oss på Sörmlands museum!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-08-18.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Här söker du tjänsten som verksamhetschef på Sörmlands museum