Burk med skurpulver av märket Vim, tillverkad på Sunlight i Nyköping. Ur Sörmlands museums samlingar.

Gruppledare för lokalvård

Vi söker en nyckelperson som kan lokalvård och har känsla för service.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Sörmlands museum som mötesplats och besöksmål. I rollen som gruppledare kommer du att vara en nyckelperson som tillsammans med enhetschefen för enheten Administrativ samordning ska delta i att organisera och lägga upp arbetet med museets lokalvård. Ansvarsområdena
kommer att innehålla personalplanering, utarbetande av städrutiner, kvalitetsuppföljning och materielanskaffning. Du ska också delta i arbetet med städning av offentliga lokaler, magasin, kontor och andra arbetslokaler.

I arbetet ingår även att vara en del av museets värdskap i nära samverkan med andra medarbetare. Arbetet är således utåtriktat och serviceinriktat och innebär mycket kontakter med museets besökare och gäster liksom med museets medarbetare. Att kunna svara på enklare frågor, hjälpa besökare tillrätta och vara ett av flera ansikten utåt är således en del av tjänsterna för museets
lokalvårdare.

Din kompetens

• Minst 3-årigt gymnasium
  • 3-5 års erfarenhet som lokalvårdare eller motsvarande
  • Erfarenhet av arbetsledning av personal
  • Utbildningar i SRY, golvvård, fönsterputs
  • Erfarenhet av lokalvård av offentliga ytor
  • Körkort B (du kan komma att arbeta även utanför huset i samband med museets verksamhet i andra lokaler och på olika arenor)
  • Arbete i företag som är ISO-certifierade och/eller Svanenmärkta är meriterande.

Personliga egenskaper

• Känsla för service och värdskap
  • Förmåga att se vad som behöver göras för att det ska vara rent och snyggt. Du måste alltså vara flexibel och snabb.
  • Förståelse för olika typer av lokalvård för olika typer av lokaler, t ex ingår även specialstädning av museimagasinen i samverkan med personalen för samlingsförvaltningen. Det innebär att du har intresse för metodutveckling och av att lära nytt.
  • Du är ansvarsfull och noggrann
  • God samarbetsförmåga är viktigt
  • Intresse för museets verksamhetsområden historia, konst och slöjd.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för att hitta rätt person till denna tjänst.

Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan med meritförteckning ska ha inkommit senast den 13 juni via www.landstingetsormland.se/jobb

Länsmuseichef Karin Lindvall, 070-651 05 61.

Enhetschef administrativ samordning Kristin Lemon, 072-148 73 55.

Facklig företrädare för Vision Pelle Öqvist, 072-744 51 30.

Övriga fackliga företrädare nås via växeln, 0155-24 50 00.