
Meny vecka 8
I restaurangen är det gröna i fokus. Vi söker efter ekologiska och hållbara råvaror från närområdet. Vi låter årstiden styra utbudet. Vi serverar alltid lunch eller fika när museet är öppet.
Dagens gröna 105 kr
Tisdag
Parmesan- och spenatstuvade bönor, grillad roman, balsamicorostad lök- och tomat
Onsdag
Friterade Linsbollar, rostad potatis- och vitlökspure, citronmarinerad gurka
Torsdag
Rosmarinbakad rotselleri, smörstekt ostronskivling, svampskum, friterade skal
Fredag
Rödbetsråraka, timjan- och honungsrostade gulbetor, getost, kanderade valnötter
Hantverkaren 135 kr
Slottsstek på kossa från Ökna, rimmad gurka, persiljepotatis, björnbärsgelé
Sallad 125 kr
Bakat ägg från Nystugan, avokadokräm, chilipicklad kålrot, råhyvlade rotsaker
Flatbröd 130 kr
Surdegspizza, gräddfil, lagrad ost, syrad blomkål, timjan, brynt smör, hasselnötter
Soppa 90 kr
Morot- och ingefärssoppa, crème fraiche, surdegskrutonger
Pannkaka 75 kr
Dinkelpannkakor, rårörda blåbär, vispad grädde