Meny vecka 16

I restaurangen är det gröna i fokus. Vi använder ekologiska och hållbara råvaror från närområdet. Vi låter årstiden styra utbudet. Vi serverar alltid lunch eller fika när museet är öppet.

Dagens gröna 105 kr

Tisdag

Fermenterad skummad svampbuljong, smörstekt ostronskivling, timjan- och rosmarinsbakad blomkål och rostade hasselnötter

Onsdag

Morot- och potatisråraka, fänkålsrostad morot, pocherat ägg från Nystugan och getost från Järna

Torsdag

Variation på vårlök med tryffelierad potatispuré, gräslök och friterad purjolök

Fredag

Tomatrisotto, parmesan, hyvlad mandel, äpple och salviabakad rotselleri

 

Hantverkaren 135 kr

Persiljebiffar på kossa från Ökna, karamelliserad lök, potatispuré, friterad kapris och syrad rödbeta

Trädgård 125 kr

Senap- och kaprismarinerad potatis, sherrybakad rödlök, grönabönor och hackat ägg från Nystugan

Flatbröd 130 kr

Surdegspizza med fermenterad tomatsås, bakad tomat, lagrad ost och ogräs

Soppa 90 kr

Spenat- och nässelsoppa, hackat ägg från Nystugan och rågbröd

Pannkaka 75 kr

Pannkakor på dinkelmjöl från Warbo Qvarn, rårörda blåbär, vispad grädde