många tallrikar med mat

Dagens lunch

I restaurangen är det gröna i fokus. Vi använder i första hand ekologiska och hållbara råvaror från närområdet och låter årstiden styra utbudet.

Fredag 3 februari 

  • Majsfriterad Solbacka-kyckling, red eye-majonnäs, rostad sötpotatis, chilimarinerade majskorn, picklad rödlök.
    130 kronor.

  • Citronpocherad kungsflundra med rödbetsbarigoule, friterad kapris, kokt potatis, rödbetssmörsås, dill.
    150 kronor.

  • Grillad rotselleri, pepparrot- & äppelskum, rostade hasselnötter, syrad bladkål, äppel -& sellerisallad, potatispuré.
    130 kronor.

Dagens lunch serveras normalt tisdag–fredag klockan 11–14. Lördagar klockan 11.30–14.30. Övrig tid är kaféet öppet.

 Barnrätter 

  • Pannkaka på dinkel med sylt och grädde.
    75 kronor.
  • Alla rätter finns i barnportion.
    75 kronor.

Kafé

Kaféet är öppet tisdag–söndag klockan 10–17. Här serverar vi hembakta bullar, smörgåsar och annat fika. Årstiden styr utbudet.

Tillgänglighet

Restaurangen ligger till höger innanför entrén, plan 1. Vi har sittplatser inomhus och utomhus. Det går utmärkt att ta sig fram med barnvagn och rullstol.

Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter. För att förhindra trängsel i vår restaurangkö och matsal och ber dig att hålla avstånd till andra när du besöker vår restaurang.

Läs mer om hur Sörmlands museum arbetar med covid-19