Meny vecka 8

I restaurangen är det gröna i fokus. Vi söker efter ekologiska och hållbara råvaror från närområdet. Vi låter årstiden styra utbudet. Vi serverar alltid lunch eller fika när museet är öppet.

Dagens gröna 105 kr

Tisdag

Parmesan- och spenatstuvade bönor, grillad roman, balsamicorostad lök- och tomat

Onsdag

Friterade Linsbollar, rostad potatis- och vitlökspure, citronmarinerad gurka

Torsdag

Rosmarinbakad rotselleri, smörstekt ostronskivling, svampskum, friterade skal

Fredag

Rödbetsråraka, timjan- och honungsrostade gulbetor, getost, kanderade valnötter

 

Hantverkaren 135 kr

Slottsstek på kossa från Ökna, rimmad gurka, persiljepotatis, björnbärsgelé

Sallad 125 kr

Bakat ägg från Nystugan, avokadokräm, chilipicklad kålrot, råhyvlade rotsaker

Flatbröd 130 kr

Surdegspizza, gräddfil, lagrad ost, syrad blomkål, timjan, brynt smör, hasselnötter

Soppa 90 kr

Morot- och ingefärssoppa, crème fraiche, surdegskrutonger

Pannkaka 75 kr

Dinkelpannkakor, rårörda blåbär, vispad grädde