Mat upplagd på en grön tallrik.

Dagens lunch

I restaurangen är det gröna i fokus. Vi använder i första hand ekologiska och hållbara råvaror från närområdet och låter årstiden styra utbudet.

Dagens lunch serveras tisdag-fredag kl 11-14.  Välj mellan kött-, fisk- eller vegetarisk rätt. Lördagar serveras två lunchrätter kl 11-15. Vi serverar också sallader och matiga smörgåsar.
Kaféet är öppet tisdag - söndag kl 10-17.

Meny tisdag 11 maj 

  • Tomat- och vitvinsbrässerat högrev från Ökna, potatispuré smaksatt med rostad vitlök, friterad salvia, bakad tomat

  • Ört- och brödstekt torsk, dillslungad potatis, Sandefjordsås med curry, silverlök och gröna ärtor

  • Jordärtskocksoppa med timjan och grädde, jordärtskockschips, friterad ostronskivling, smörstekta champinjoner och färskost

Dagens lunch med tre olika rätter serveras inklusive sallad, bröd och kaffe för 115 kr. Barnportion 75 kr. 

Kaféet serverar hembakta bullar och bakverk som varierar från dag till dag. Restaurangen ligger till höger innanför entrén och har ca 120 sittplatser. Det finns även en uteservering.

 Barnrätter

  • Pannkaka på dinkel med sylt och grädde
  • Alla rätter finns i barnportion

Restriktioner i restaurangen

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Max 100 personer får vistas i restaurangen samtidigt. Max fyra personer per bord. Följ hänvisningar för kösystem och ingång/utgång. Vi uppmuntrar till att använda vår uteservering.

Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter för att förhindra trängsel i vår restaurangkö och matsal och ber dig att hålla avståndet till andra när du besöker vår restaurang.

Läs mer om hur Sörmlands museum arbetar med covid-19