Ett bageri. En äldre ljushårig manlig bagare i vit mössa, t-shirt med texten bageriprodukter håller en tårta i flera våningar med rosa blommor.

Thomas Swenson tog över Princess efter sina föräldrar 1987. Här i köket på Princess med en tårta, bilden är tagen år 2007.

Berätta om ditt konditori

Vi samlar in och bevarar minnen och berättelser från Princess konditori.

Många minnen har skapats sedan Princess konditori öppnade på Bagaregatan 33 i Nyköping år 1955. Konditoriet har varit i samma familjs ägo sedan starten och blivit en familjär plats för många Nyköpingsbor som genom åren besökt konditoriet och njutit deras varma smörgåsar, sallader, bakelser och tårtor. 2021 går ägaren Thomas Swenson i pension. Till mångas stora sorg stänger det anrika Princess konditori den 23 januari 2021 och sätter därmed punkt för en populär mötesplats sedan 65 år.

Sörmlands museum gör nu ett upprop där vi vill uppmuntra alla med minnen från Princess tid att dela dem med oss. Vad tycker du var det bästa med Princess? Vid vilka tillfällen har du besökt Princess? Hur kände du när du fick veta att Princess skulle stänga? Dina minnen kommer att sparas i Sörmlands museums arkiv för att bevara det kulturarv som skapats under Princess konditoris tid. För att kunna återberättas som en del i vår tids historia.

Du deltar genom att fylla i ett fåtal frågor i vårt webformulär.
Materialet kan komma att användas i museets utställningar, publikationer och till forskning.

Stort tack för att du vill bidra med din berättelse!