Två barn i en koja gjord av bord, stolar, täcke och kudde.

Bygga koja

Sommar, sol och kojbygge! Eller ruskigt regn och en filt över bordet?

Nu letar vi efter minnen av kojor. Byggde du kojor som barn? Eller bygger du kojor idag? Delta i en insamling av kojminnen!

Jag har en liten koja som jag och min kompis har hittat hemma i skogen hos mig och där är det ett stort berg och en koja. Vi brukar leka att det är midsommar. Jag plockar gräs och sen knyter jag en knut eller en rosett och sen en liten ögla där man kan sätta den på någonting. 

Hur gör jag?

Delta i insamlingen genom att svara på tre frågor på minnen.se. Du kan pausa när som helst. Du kan välja att skicka in din berättelse enbart till museets arkiv, eller publicera den - antingen med namn, pseudonym eller anonymt.

Det går även bra att kontakta oss om du vill delta i insamlingen på något annat sätt.

Minnen.se är en webbplats där museer och andra kulturarvsorganisationer samlar privatpersoners erfarenheter, kunskaper och minnen.

Ditt bidrag är viktigt

I Sörmlands museums magasin och arkiv förvaras minnen från alla tider. Här finns allt från sällsynta samlarföremål till alldeles vardagliga bruksföremål från alla miljöer och många perioder. Samlingarna rymmer föremål, foto, arkiv, böcker och media - men framför allt människors berättelser.

Vi kompletterar hela tiden samlingarna med nya berättelser. Du kan hjälpa till att berika vår gemensamma historia och se till att museets samlingar speglar många olika verkligheter och skeenden. Att se till att många människors historia, villkor och erfarenheter finns representerade på museet är en viktig demokratisk fråga i sig.